Autor mihail, data publicării: 24/05/2014

Succese remarcabile la Open Iași

Recent s-a încheiat la Iași cel mai puternic turneu Open din S-E Europei, cu premii totale în valoare de 25000 de euro. Reprezentanții noștri au avut o comportare excelentă, așa cum ne-au obișnuit în ultima vreme.

Revelația turneului B a fost Rareș Plugaru, cel care a câștigat de o manieră entuziasmantă locul I în clasamentul general, cu 8 puncte din 9 partide. Jocul și atitudinea sa au degajat multă forță, apogeul fiind atins atunci când a câștigat un final superb în fața favoritului întrecerii, moldoveanul Ivan Schitco. Singura înfrângere a suferit-o în ultima rundă, când deja nu-i mai putea fi periclitată poziția de lider. Acest succes nu este întâmplător, ci este rodul muncii susținute desfășurate sub îndrumarea instructorului Adrian Grigore. Felicitări, Rareș!

Și Cristian Țugurlan a reușit o performanță notabilă, cucerind locul III în clasamentul copiilor sub 12 ani. În ciuda unui start ușor ezitant, pe parcurs a câștigat încredere în forțele proprii și a reușit să termine concursul neînvins, cu 7 puncte din 9. Bravo, Cristi!

O surpriză extrem de plăcută a fost și evoluția lui Traian Toma (numărul 22 la startul competiției), care a evoluat fără complexe în fața unor adversari mult mai titrați și a reușit să cucerească în final un excelent loc IV în clasamentul sportivilor sub 10 ani. Felicitări, Traian!

Bogdan Nechita (7 ani) ne-a obișnuit în ultimul timp cu prestațiile sale excelente, așa că locul II ocupat în clasamentul copiilor sub 8 ani nu mai este o surpriză. Bravo, Bogdan! Ține-o tot așa!

Ultimul premiant la categ. 8 ani a fost Alexandru Gheorghieș, clasat pe locul VII, o poziție care nu rezonează cu aspirațiile sale. Cunoscând ambiția lui Andu, cu siguranță că în competițiile viitoare va arăta adevăratul său potențial.

O evoluție excelentă a avut și “decanul de vârstă” al juniorilor noștri, Alexandru Hriscu. Acesta a reușit să acumuleze 4,5 puncte din 9 în turneul rezervat seniorilor, cu o performanță rating de 1909! Acest fapt i-a permis ocuparea locului II în clasamentul jucătorilor cu ELO < 1600. Felicitări, Alex!

Din fericire, șirul succeselor obținute la Open Iași nu se oprește aici, deoarece Rareș Plugaru și Traian Toma au avut evoluții senzaționale și în turneul de blitz. Aceștia au ocupat primele 2 locuri la categ. U10, fiind recompensați pentru performanța lor cu premii consistente. Încă o dată, felicitări!

Desigur că merită felicitați și ceilalți sportivi ai clubului pentru ardoarea cu care și-au jucat șansa la această sărbătoare a șahului: Ovidiu Gheorghieș, Constantin Poncu, Vlad Nechita, Andrei Poncu, Paul Tanasă, George Tanasă, Adelin Rusu. Experiența căpătată într-o competiție de asemenea anvergură le va folosi, cu siguranță, în competițiile viitoare.

Clasamentele finale pentru cele 3 turnee le găsiți aici.

Evenimentul șahist recent încheiat nu a rămas fără ecou în mass media. Mai jos aveți câteva link-uri care să susțină cele afirmate:

http://www.radioiasi.ro/axel-bachmann-i-rare-plugaru-a-nving-tori-la-ia-i-open-2014-e12381.html

http://www.bzi.ro/axel-bachmann-si-rares-plugaru-invingatori-la-iasi-open-2014-434875

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/final-in-turneul-de-sah-open-iasi-castigatorul-a-fost-un-mare-maestru-din-paraguay–49891.html

La următoarele adrese puteți vedea 2 interviuri cu Rareș:

http://www.tvrplus.ro//editie-arena-222538(de la min. 12:30)

http://dteodorescu.blogspot.ro/2014/05/sala-vivaldi-gazda-festivitatii-de.html

Un album foto complet puteți vedea aici.