Autor mihail, data publicării: 14/04/2013

Ema Obadă, triplă campioană națională!!!

La Căciulata (jud. Vâlcea) s-au desfășurat Campionatele Naționale individuale pentru copii și juniori. Clubul Philidor s-a întors de la această întrecere cu 4 medalii, toate fiind câștigate de Ema Obadă (nr. 7 de concurs la startul competiției). După un concurs dificil, presărat cu multe surprize și răsturnări de situație, ea a devenit campioană națională la categoria F 8 ani în probele de dezlegări, rapid și blitz, obținând și bronzul în proba de șah clasic.

O prestație remarcabilă a avut și Cristian Țugurlan în competiția de șah clasic, locul IV ocupat la final (la un pas foarte mic de medalie) permițându-i acestuia accederea în lotul național de juniori la B 10 ani. Performanța acestuia este cu atât mai valoroasă și prin prisma numărului de start în competiție (42, ultimul!). De asemenea, el a mai obținut și un loc 13 la dezlegări.

Plugaru Rareș a avut și el o comportare onorabilă la categoria B10, clasându-se pe locul 17 la șah rapid și pe locul 25 la șah clasic (deși avea numărul 41 la start, penultimul).

In ultimele 4 zile de concurs, Hriscu Alexandru și Nechita Vlad s-au alăturat delegației clubului Philidor pentru a participa la categoria B12 în probele de dezlegări, rapid și blitz. Având o comportare meritorie, Alexandru a demonstrat că ar fi meritat să participe și în finala de șah clasic. Vlad, care până acum ne obișnuise cu prestațiile foarte bune, de această dată nu s-a mai putut ridica la nivelul așteptărilor. Cauza acestui declin a fost faptul că în ultimele 2 luni a avut o perioadă epuizantă, cu examene școlare, șahul trecând pe al doilea plan.

Una peste alta, sportivii noștri au avut o comportare excelentă la aceste campionate naționale, la baza acestor succese stând ambiția, seriozitatea în pregătire și perseverența.

Ierarhiile finale în proba de șah clasic le puteți găsi aici: F8, B10.

Clasamentele la șah rapid le puteți vedea aici: F8, B10, B12.

Clasamentele în proba de blitz le puteți vedea aici: F8, B10, B12.

Clasamentele în probele de dezlegări le puteți vedea aici.

P.S. Mulțumim părinților pentru pozele trimise.