Autor mihail, data publicării: 12/02/2014

C.N. Școlar “Elisabeta Polihroniade” 2014

În perioada 1-9 februarie 2014, la Căciulata (jud. Vâlcea) a avut loc Campionatul Național Școlar de Șah “Elisabeta Polihroniade”, competiție la care clubul “Philidor” a fost reprezentat  de 3 sportivi, la 3 categorii de vârstă: Nechita Bogdan (B7), Gorea Alin (B11) și Hriscu Alexandru (B13), însoțiți de instructorul FIDE Mihail Ștefanache.

Reprezentanții clubului nostru au avut o prestație excelentă, obținând 2 medalii de aur și 1 medalie de argint.

Mezinul clubului, Bogdan, a avut o evoluție excelentă și fără complexe în probele de blitz și șah rapid, acolo unde a întâlnit adversari mai mari ca vârstă și cu rating net superior (a fost un singur turneu pentru toate categoriile de vârstă). Prestația foarte bună din aceste probe a fost încununată cu 1 medalie de aur (blitz) și 1 medalie de argint (șah rapid). În proba de șah clasic acesta s-a clasat pe locul IV, poziție conformă cu ordinea ratingurilor de la startul competiției. Nu a fost să fie o medalie și în această probă, însă rămâne cu victoria de consolare împotriva câștigătorului categoriei B7.
O surpriză foarte plăcută ne-a facut și Alexandru care, prin evoluția entuziasmantă din proba de dezlegări (pe care a dominat-o autoritar), a adus clubului încă 1 medalie de aur. Dealtfel, el a fost foarte aproape de a obține și alte clasări pe podium în probele de șah rapid (locul IV) și blitz (locul V), însă șansa nu a fost de partea lui.
Deși Alin a evoluat într-o companie selectă, cu adversari mult mai experimentați, el a jucat cu multă dăruire și ambiție, reușind un excelent loc V în proba de șah clasic. Și în celelalte probe a avut o comportare meritorie, cu mențiunea că la blitz a avut un traseu infernal, iar la dezlegări o greșeală de scriere l-a “costat” un loc fruntas.

Felicitări tuturor sportivilor pentru prestația de la Campionatul Național Școlar! Mult succes în competițiile viitoare!

Clasamentul final de la șah clasic îl puteti găsi aici.

Clasamentul final de la șah rapid îl puteti găsi aici.

Clasamentul final de la blitz îl puteți găsi aici.

Clasamentul final în proba de dezlegări îl puteți găsi aici.